Les cosetes de Bolet.

Aquells que defensem la natura amb la fotografia tenim la gran sort de deixar només les nostres petjades, endur-nos sols imatges i matar el temps. Leo Dickinson

Nom:
Ubicació: Benissa, Alacant, Spain

dilluns, de febrer 27, 2006

Dilluns 27 de Febrer a la Capella de Benissa estant...

El divendres vaig passar un agradable matí en companyia de Toni Zaragozí, un ornitoleg dedicat en cos i ànima a la divulgació i defensa de la natura en general, i les aus en particular.
En primer lloc anarem a les Salines de Calp, lloc on sempre es pot trobar variada avifauna. Allí vaig fer la foto del Cul-roig, que aquesta vegada si podeu apreciar el color rogenc de la cua.
Més tard i per a culminar el matí, Toni em va dur a la desembocadura del riu Amadori en la Vilajoïosa. Allí vam trobar diferents especies relacionades amb el medi marí, com aquesta Cueta groga que vos mostre.
Espere que vos agraden.
Salut i fins ara.

dimarts, de febrer 21, 2006

Dimarts 21 de Febrer a la Capella de Benissa estant...



Ací teniu un altra mostra del potencial del digiscoping.
En aquest cas es tracta d'un Esplugabous, au associada a les zones humides i que reb el seu nom pel fet que a vegades s'alimenta dels parasits del ramat.

dimarts, de febrer 14, 2006

Dimarts 14 de Febrer a la Capella de Benissa estant...

Despres d'algùn temps, torne a penjar un parell de fotets.
Es tracta de dos espècies molt comunes al nostre territori:
El teuladí, ben conegut per tots i que reb aquest nom perque sol habitar les teulades de les nostres cases. El mascle es diferencia de la femella per una especie de "barbeta" negra i uns colors més contrastats.
I el culroig, pardalet insectivor que reb el seu nom per tindrer el copró i la cua d'un color rogenc, que no podem apreciar en aquesta foto, perdoneu :)

Contar-vos que aquestes ùltimes fotos estan realitzades mitjanzant una tècnica que estic provant ara i que es coneix amb el nom de "digiscoping", que no es altra cosa que el resultat d'unir una càmera digital a un telescopi. Aquesta tècnica no preten comparar-se amb la qualitat de la fotografia emprant teleobjectius convencionals, però ens permet combinar l'observació d'aus amb la fotografia d'una forma bastant econòmica, i al mateix temps evitar molesties a la fauna, degut a la distancia a la que podem arribar. Ja aniré mostran-vos els resultats.

Salut i fins ara.

dimecres, de febrer 01, 2006

Dimecres 1 de Febrer a la Capella de Benissa estant...



Aquest cap de setmana a estat marcat per la neu.
Ja fa uns quants anys, que aquest blanc element ens visita i deixa un alb mant sobre les nostres terres.
Es d'agraïr aquest fet, ja que al contrari que les fortes plujes, la neu sol ser més benigna i menys agresiva amb la terra. Més bona per a fer brollar les fonts i pujar els nivells dels pous.
I de les fotos dir que, la panoràmica està feta de la Mallà Verda de Canor i l'altra en la pujada de Pinos a Bèrnia.

Salut i fins ara.